Recepten


Baskische kip






Baskische kip

Voor 4 personen

Ingrediënten:

1 grote maïskip
1 rode paprika
1 groene paprika
2 tomaten
1 dikke snee goede ham (ongeveer 100 g)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 dl witte wijn
1 kruidentuiltje (bijv.met tijm, majoraan, marjolein etc.)
1 dl goede olijfolie
1 sinaasappel
peper en zout

Bereidingswijze:

Kruid de kip vanbinnen met zout en peper. Leg ze in een ovenschotel en smeer ze in met olijfolie. Kruid naar wens en zet de schotel in de oven (voorverwarmd op 210 C).

Doe intussen de resterende olijfolie in een stoofpan en laat hierin op een zacht vuur de fijngehakte ui en de ontpitte en in plakjes gesneden paprika's fruiten. Zodra ze zacht worden, giet u er de witte wijn bij. Laat tot de helft indikken op een hoog vuur. Voeg er dan de geschilde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten bij, de geplette teentjes knoflook en het kruidentuiltje. Laat 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
Voeg de ham toe die u in blokjes gesneden hebt. Laat nog 5 minuten verder stoven. Breng op smaak met zout en peper.
Als de kip gaar is, verwijdert u het braadvet uit de schotel. Giet de saus over de kip en zet alles nog 5 minuten in de oven. - Dien de kip op met de saus. Garneer met stukjes sinaasappel.

Geef er minikroketjes of bijv.creoolse rijst bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten